ZZM - Pomoc Ukrajine

27.02.2022 10:33

 

Vincentská rodina spája svoje sily a realizuje aj praktickú pomoc ľuďom postihnutým vojnovým konfliktom. 

 

        Prostredníctvom našich sestier Vincentiek, Satmárok a pátrov Lazaristov prítomných na misiách na Ukrajine, ale aj cez ukrajinskú organizáciu Depaul, sledujeme situáciu a riešime aktuálne potreby ľudí na Ukrajine, ale aj na Slovensku. Zapájajú sa viaceré naše skupinky, pomoc organizujú vo svojich farnostiach či spoločenstvách. 

        Aby bola pomoc efektívna, je nutné, aby bola dobre zmapovaná a organizovaná. Preto by sme vás chceli poprosiť, ak máte možnosť akýmkoľvek spôsobom pomôcť, vyplňte dotazník a zaregistrujte sa do našej databázy pomoci. Mapujeme hlavne možnosti ubytovania pre ľudí utekajúcich z Ukrajiny, ale aj iný typ pomoci. Svoje možnosti vyplňte prosíme v priloženom linku a rozšírte ho aj vo svojich skupinkách medzi ostatných členov ZZM. V prípade potreby ďalších informácií môžete kontaktovať Silviu Lehutovú - AČ ZZM, kontakt 0905 236 994, mail silvia.lehutova@gmail.com

        Okrem materiálnej a ubytovacej pomoci predpokladáme v blízkej dobe aj potrebu personálnej a logistickej pomoci, poradenstva a sprevádzania. Ak máte možnosť a priestor na niektorú z týchto služieb, uveďte to prosíme v dotazníku.

Link na dotazník:  https://forms.gle/3PoS9vvNYhw2gCvSA